دسته بندی نشده

ویتامین C در پرورش ماهی

ویتامین C در پرورش ماهی

ویتامین c در پرورش ماهی از پرکاربرد و پُرمصرف ترین ویتامین ها است. در ادامه به صورت کامل به مصرف ، کمبود یا نقش های موثر آن خواهیم پرداخت.

آشنایی با فرمولاسیون ویتامین C ماهیان

اسیداسکوربیک (C) آزاد ماهیان قادر به سنتز آن از اسید گلوکورونیک روده نیستند.

در سوخت و ساز تیروزین و نیز تبدیل هیدروکسی پرولین به پرولین نقش دارد.

در مجاورت هوا و گرما به سرعت از بین می رود. در اثر اکسیداسیون اسید آسکوربیک به دهیدرو آسکوربیک اسید تبدیل می شود.

اسید آسکوربیک همچنین در سنتز پروکلاژن و تبدیل غضروف به استخوان نیز نقش دارد.

این ویتامین در بلوغ گلبولهای قرمز نیز نقش دارد. علائم کمبود در ماهی به آسیب بافت کلاژنی مربوط بوده و ماهی مبتلا هیپرپلازی پوزه و فک را نشان می دهد.


کارایی و فواید ویتامین C در ماهیان:


۱- اسید آسکوربیک یا  ویتامیـن C یکـی از پارمترهای ضروری در اکسیداسـیون و احیای سـلولی محسوب می گردد.
۲- در نقل وانتقال هیدروژن با سیسـتم سـیتوکروم C برای ثابت ماندن ترکیب شـیمیایی بافت غضروفی و اسـتخوانی الزامی می باشد.
۳- ویتامین C در سنتز  هورمونهای اسـتروئیدی تاثیر گذار است.
۴- باعث افزایش مقاومـت بـدن در مقابـل عفونتهـا و مسـمومیتها می گردد.

– عوامل موثر درمیزان نیازمندی اسید اسکوربیک

۱- سـن ماهی
۲- انـدازه ماهی
۳- نـرخ رشـدماهی
۴- شـرایط محیطی که ماهی در آن پرورش می یابد
۵- فرایند غذا سـازی

علائـم کمبـودویتامین C در پرورش ماهی

۱- تغییر شـکل یافتن اسـکلت ماهی که از بیماریهای شایع در ماهیان خاویاری محسوب می گردد.
۲-  زیاد شـدن و انحراف قوس دُم ماهی که جزو بیماریهای قابل توجه متخصصین می باشد
۳-  غیرعـادی شـدن غضـروف نگهدارنده چشـم
۴-  ناهنجاری شـکلی در برانش ماهی
۵- کوتاه شـدن سـرماهی
۶-  بیحالی از موارد قابل توجه می باشد
۷-  کاهش رشـد ماهی که در مسئله پرورش باعث کاهش سودآوری میگردد.
۸- آب آوردگـی شـکم ماهی
۹- اگزوفتالمـی تـوأم بـا خونریـزی
۱۰-  کم خونی و مرگ ومیـر بالا می تواند از عوامل کمبود این ویتامین باشد
۱۱- اشـباعیت بافتی اسـکوربیک اسـید ممکن اسـت اثـر آلاینده هـای زیسـت محیطی را می تواند کاهش دهد.


 مقدار مورد نیاز ویتامین C در پرورش ماهی

ویتامین C در پرورش ماهی
ویتامین C در پرورش ماهی


غلظـت ویتامیـن C در بافتهـای مختلف بدن ماهیان بـه میزان ویتامین جذب شـده  ازجیـره  غذایی مصرف شده بسـتگی دارد.

و گزارش شده است که ویتامیـن C  مصرف و ذخیره شـده در بافتهـای مختلـف در زمـان مورد نیـاز توسـط ماهـی مصرف می گردد.

و همچنین بدن ماهـی را در مقابل بیماریهـای عفونـی مقاوم می کند.


اثـرات دیگر ویتامین C در رشـد دسـتگاه تولیدمثـل ماهیان و نقش آنهـا در بقـاء و تکامـل لاروهـا است.

و اهمیـت ویتامین C در پرورش ماهی به عنوان یکی از عناصـر مؤثر در تولید رشـته های کلاژن در هنـگام تکامـل جنینی است.

بدلیل استفاده تغذیه از ویتامینها و بخصوص ویتامین C سبب پیشـرفت در مراحل رسـیدگی جنسـی ماهیان تغذیه شده با این ترکیبات می گردد.

اثـر مهـم ویتامیـن C در فرآینـد تولید اسـتروئیدهای جنسـی، ویتلوژنز و رشـد تخمـک در ماهیـان نیز تایید شده است.

اهمیت بکارگیری دوز مناسب ویتامین C در ماهیان مولد


ویتامین C در پرورش ماهی میتواند به دلیل ناپایداری، به سادگی در حرارت و پروسه ساخت و نگهداری خوراک ممکن است هدر رود.

و همچنین به دلیل محلول شدن در آب، مقدار آن در خوراک مصرف شده ممکن است بسیار کمتر از مقدار لازم گردد.

و با توجه به موارد ذکر شده فوق نسبت به اهمیـت وجود ویتامیـن C در جیره غذایـی مولدین ماهیان پیشـنهاد میگـردد. تا توجه ویژه ای به میزان ترکیب این ویتامین سودمند در فرمولاسـیون غذایـی مولدیـن گردد.

شما میتوانید با مراجعه با سایت آژنو نسبت به خرید ویتامین C مخصوص دام ، طیور و آبزیان اقدام نمایید.

ما با تهیه ی برندهای جهانی سبد محصولات ایده آل را فراهم نموده ایم تا برای پرورش دهنده انتخاب بهترین ها را به ساده ترین شکل فراهم سازیم.

ارسال پُستی در کوتاه ترین زمان ممکن و تحویل در آدرس شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *