شیرماهی ، جزو ماهی های جنوب با ارزش غذایی حاوی پروتئین و ویتامین (B12) میباشد. یکی از مزایای این ماهی برخورداری از تیغ کم است.
آشنایی با شیرماهی
شیرماهی جزو ماهی های محبوب و کم تیغ در میان ماهی های موجود در جنوب محسوب میشود.
این ماهی حاوی میزان فراوانی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا (۳) است.
زیستگاه این ماهی در نواحی اقیانوس هند ، نواحی غربی اقیانوس آرام ، دریای مدیترانه ، جنوب شرقی آسیا ، آفریقای جنوبی به علاوه نواحی جنوبی شرقی استرالیا در آب های سطحی و کم عمق میباشد.
این ماهی جزو ماهی های بزرگ جنوب کشور محسوب میشود بطوری که معمولا تا بازه ی (۱۲_۵) کیلوگرم قادر به رشد است.
تغذیه این ماهی با مصرف ماهی های کوچکی همچون ماهی ساردین صورت میگیرد.

خصوصیات شیرماهی
▪دوکی شکل
▪اسکلت بدن این ماهی استخوانی میباشد.
▪دارای فلس ریز
▪طیف رنگی : (خاکستری و نقره ای)
▪سایز بزرگ
ارزش غذایی
همانطور که ذکر شد ، گوشت شیرماهی حاوی میزان فراوانی از پروتئین میباشد. که تغذیه آن سبب تقویت سیستم ایمنی ، عصبی و رشد میگردد.
همچنین گوشت این ماهی همچون سایر ماهی های جنوب دارای میزان زیادی اسید چرب امگا (۳) میباشد.
علاوه بر موارد مذکور گوشت آن برخوردار از ویتامین (B12) و سلنیوم میباشد.

روش های پاک کردن شیرماهی
این ماهی را میتوان به روشهای مختلفی از جمله ساده ، فیله و قطعه شده پاکسازی کرد. البته نحوه پاکسازی هر کدام میزان ضایعات و مواد دور ریز متفاوتی خواهد داشت.
پاک شده :
▪در این روش بایستی شکم ماهی را تمیز و پاکسازی کنید محتوای داخلی آن را خارج کنید. اما باید تیغ موجود در گوشت آن ، سر و دُم ماهی را جدا نکنید.
میزان ضایعات :
▪(۲۵۰_۲۰۰) گرم
فیله شده :
▪ابتدا باید محتوای شکم شیرماهی را خارج و پاکسازی کنید سپس سر و دُم ماهی را بزنید. و بدن ماهی را از وسط نصف کنید و استخوان وسطی آن را خارج کنید.
میزان ضایعات :
▪(۴۰۰_۳۵۰) گرم
قطعه شده :
▪در این روش هم نیز ابتدا باید محتوای داخلی شکم ماهی را پاکسازی کنید. سپس سر و دُم آن را ببرید و ماهی را به قطعات یکسان قطعه قطعه کنید.
میزان ضایعات :
▪(۳۰۰_۲۵۰) گرم
بهترین روش پخت
بهترین روش پخت شیرماهی به دلیل تیغ کم و گوشتی بودن آن ، سرخ کردن آن است.
قلیه ماهی نیز جزو بهترین روش های پخت این ماهی محسوب میشود.
