ماهی

شیرماهی

شیر ماهی

شیرماهی ، جزو ماهی های جنوب با ارزش غذایی حاوی پروتئین و ویتامین (B12) میباشد. یکی از مزایای این ماهی برخورداری از تیغ کم است.

آشنایی با شیرماهی

شیرماهی جزو ماهی های محبوب و کم تیغ در میان ماهی های موجود در جنوب محسوب میشود.

این ماهی حاوی میزان فراوانی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا (۳) است.

زیستگاه این ماهی در نواحی اقیانوس هند ، نواحی غربی اقیانوس آرام ، دریای مدیترانه ، جنوب شرقی آسیا ، آفریقای جنوبی به علاوه نواحی جنوبی شرقی استرالیا در آب های سطحی و کم عمق میباشد.

این ماهی جزو ماهی های بزرگ جنوب کشور محسوب میشود بطوری که معمولا تا بازه ی (۱۲_۵) کیلوگرم قادر به رشد است.

تغذیه این ماهی با مصرف ماهی های کوچکی همچون ماهی ساردین صورت میگیرد.

شیرماهی
شیرماهی

خصوصیات شیرماهی

▪دوکی شکل

▪اسکلت بدن این ماهی استخوانی میباشد.

▪دارای فلس ریز

▪طیف رنگی : (خاکستری و نقره ای)

▪سایز بزرگ

ارزش غذایی

همانطور که ذکر شد ، گوشت شیرماهی حاوی میزان فراوانی از پروتئین میباشد. که تغذیه آن سبب تقویت سیستم ایمنی ، عصبی و رشد میگردد.

همچنین گوشت این ماهی همچون سایر ماهی های جنوب دارای میزان زیادی اسید چرب امگا (۳) میباشد.

علاوه بر موارد مذکور گوشت آن برخوردار از ویتامین (B12) و سلنیوم میباشد.

شیرماهی
شیرماهی

روش های پاک کردن شیرماهی

این ماهی را میتوان به روشهای مختلفی از جمله ساده ، فیله و قطعه شده پاکسازی کرد. البته نحوه پاکسازی هر کدام میزان ضایعات و مواد دور ریز متفاوتی خواهد داشت.

پاک شده :

▪در این روش بایستی شکم ماهی را تمیز و پاکسازی کنید محتوای داخلی آن را خارج کنید. اما باید تیغ موجود در گوشت آن ، سر و دُم ماهی را جدا نکنید.

میزان ضایعات :

▪(۲۵۰_۲۰۰) گرم

فیله شده :

▪ابتدا باید محتوای شکم شیرماهی را خارج و پاکسازی کنید سپس سر و دُم ماهی را بزنید. و بدن ماهی را از وسط نصف کنید و استخوان وسطی آن را خارج کنید.

میزان ضایعات :

▪(۴۰۰_۳۵۰) گرم

قطعه شده :

▪در این روش هم نیز ابتدا باید محتوای داخلی شکم ماهی را پاکسازی کنید. سپس سر و دُم آن را ببرید و ماهی را به قطعات یکسان قطعه قطعه کنید.

میزان ضایعات :

▪(۳۰۰_۲۵۰) گرم

بهترین روش پخت

بهترین روش پخت شیرماهی به دلیل تیغ کم و گوشتی بودن آن ، سرخ کردن آن است.

قلیه ماهی نیز جزو بهترین روش های پخت این ماهی محسوب میشود.

بهترین روش پخت
بهترین روش پخت