مرغ

پوست اندازی مرغ

پوست اندازی مرغ

پوست اندازی مرغ ، جزو فرآیندهای طبیعی چرخه زیستی این طیور محسوب میشود. این فرآیند سبب افزایش رشد و سطح سلامتی پرهای آنان میگردد.

منظور از پوست اندازی مرغ چیست؟

امکان دارد پوست اندازی مرغ برای پرورش دهندگان نوعی عمل دردآور و غیرمعمول به نظر برسد. اما در واقع پوست اندازی جزو فرآیندهای طبیعی چرخه زیستی مرغ محسوب میشود.

پوست اندازی جهت انداختن پرهای قدیمی به منظور رشد پرهای جدید اتفاق می افتد.

بطور معمول پوست اندازی این دسته از طیور در فصل پاییز ، قبل از فرارسیدن فصل زمستان به منظور رشد پرهای ضخیم تر برخوردار از گرمای بیشتر رخ میدهد. در هنگام رخداد این فرآیند طبیعی ، تخم گذاری بدن مرغ به منظور ذخیره مواد مغذی مفید و ضروری متوقف میگردد.

در این فرآیند طبیعی ، نابودی بخشی از پر مرغ ها به احتمال زیاد سبب تاس شدن پوست آن ها میگردد. دقت کنید ، این عمل نوعی فرآیند طبیعی است که مرغ ها هر ساله دچار آن میشوند.

البته علاوه بر مرغ تمامی طیور از جمله خروس پوست اندازی میکنند. چون همانطور که ذکر شد ، این عمل جزوی از فرآیندهای طبیعی بدن است.

پوست اندازی مرغ
پوست اندازی مرغ

مدت زمان پوست اندازی مرغ

همانطور که گفته شد ، پوست اندازی مرغ در فصل پاییز صورت میگیرد. چون بدن مرغ بطور طبیعی قصد رشد پرهای ضخیمتر و گرمتری را جهت محافظت از آن در مقابل بازه ی دمایی سرد فصل زمستان دارد.

اما امکان دارد بدن جوجه ها در هنگامیکه پولت محسوب میشوند. یعنی در زمانیکه سن آن ها بطور میانگین (۱۱۰_۹۰)روز است ، پوست اندازی نکند.

بطور معمول ، پوست اندازی اول جوجه ها بطور حدودی در (۱۸) ماهگی آن اتفاق می افتد. اما به احتمال زیاد پس از اتمام (۱۸) ماهگی ، بطور سالیانه دچار پوست اندازی میگردد.

این فرآیند طبیعی بطور حدودی امکان دارد (۸) هفته طول میکشد. و پس از آن رشد پرهای جدید امکان دارد تا (۱۶) هفته زمان ببرد.

دقت کنید ، مدت زمان پوست اندازی و بازه ی زمانی آن در مرغ های برخوردار از نژاد مختلف ، متفاوت از یکدیگر است.

پوست اندازی مرغ
پوست اندازی مرغ

علت توقف تخم گذاری در هنگام پوست اندازی

دقت کنید ، پوست اندازی نوعی فرایندی طبیعی است که امکان دارد سبب استرس و خستگی مرغها گردد. بنابراین مرغها از تخم گذاری در این زمان خودداری میکنند.

علاوه بر آن ، هم انجام تخم گذاری و هم فرآیند پوست اندازی نیازمند وجود میزان کافی از پروتئین میباشند. پس توقع تخمگذاری سبب تجمع پروتئین موردنیاز برای فرآیند پوست اندازی میشود.

توقف تخم گذاری در اکثر جمعیت مرغ ها بیانگر اتمام تخم گذاری آن ها در سال جاری است. و استارت مجدد تخم گذاری بیانگر سال جدید جهت تخم گذاری است.

در کل ، اکثر جمعیت مرغ ها فقط در وجود نور و روشنایی کافی اقدام به تخم گذاری میکنند. به همین علت اکثر آن ها تخم گذاری خود را در فصل زمستان متوقف میکنند.

علت توقف تخم گذاری در هنگام پوست اندازی
علت توقف تخم گذاری در هنگام پوست اندازی

علت رخداد پوست اندازی

پوست اندازی مرغها راهکاری جهت جانشینی پرهای جدید به جای پرهای قدیمی است.

پر مرغها به مرور زمان بطور تدریجی دچار کِدِری و شکستگی میگردد. بنابراین پوست اندازی سبب ایجاد پرهای سالم و مقاومتر میگردد.

دقت کنید ، پرهای قدیمی توان محافظت و مقابله از مرغ را در مقابل بازه ی دمایی سرد زمستان را ندارد. به همین علت آن ها بطور سالیانه ، پوست اندازی میکنند. حتی رشد پرهای سالم و زیباتر سبب جذب جنس مخالف طیور میگردد.

در صورتیکه مرغ فاقد سطح سلامتی مناسب باشد ، پوست اندازی میتواند سبب اعمال اثرگذاری منفی بر او شود.

علت رخداد پوست اندازی
علت رخداد پوست اندازی

علت پوست اندازی در زمان های غیرمعمول

در صورت پوست اندازی مرغ در بازه ی زمانی غیر طبیعی بیانگر ، عدم برخورداری آن از سطوح مناسب سلامتی است.

پوست اندازی در زمان های غیر طبیعی بیانگر وجود انگل در مرغ است که بایستی سریعا مورد درمان قرار گیرد. پاکسازی محل زندگی مرغ قادر به پیشگیری از هجوم انگل ها به آن است.

یکی دیگر از دلایل پوست اندازی در زمان های غیر طبیعی ، درگیری مرغها با یکدیگر است. در صورتیکه در این درگیری ، دچار خونریزی و ضایعاتی همچون زخم شوند. امکان دارد پوست اندازی به علت رشد پرهای سالم رخ دهد.

پرورش دهندگان طیور بایستی اقدام به جداسازی طیور تهاجمی از سایر طیور به منظور جلوگیری از پوست اندازی غیر ضروری کنند.

یکی دیگر از دلایل پوست اندازی در زمان های غیر طبیعی شامل استرس و عدم دریافت مواد مغذی به میزان کافی توسط بدن مرغ است. بنابراین ، تغذیه مرغ ها بایستی برخوردار از میزان متعادل و متناسبی از مواد مغذی به علاوه آب شرب فاقد آلودگی باشد.

پوست اندازی مرغ
پوست اندازی مرغ

تامین میزان کافی پروتئین

مرغ ها همچون تمامی موجودات زنده در مراحل متفاوت چرخه زیستی خود نیازمند دریافت پروتئین به میزان کافی میباشند.

رژیم غذایی جوجه ها بایستی سرشار از پروتئین باشد ، اما پس از بالغ شدن این مقدار باید کاهش پیدا کند.

پر مرغها متشکل از میزان (۸۵)٪ پروتئین میباشد ، بنابراین وجود پروتئین به میزان کافی سبب افزایش سطح سلامتی پرهای آنان میگردد.

بطور معمول رژیم غذایی طیور بر روی وجود میزان کافی کلسیم ، به علت تولید تخم بهتر ، بیشتر اهمیت میدهد. اما در زمان پوست اندازی توجه رژیم غذایی بایستی به انتقال رسانی میزان کافی از پروتئین متمرکز گردد.

در صورت پوست اندازی خودبخودی مرغ ها بایستی اقدام به افزایش میزان (۲۰)٪ از پروتئین در رژیم غذایی آن ها کنید. چون همانطور که ذکر شد ، رژیم غذایی سرشار از پروتئین سبب تامین مواد مغذی جهت انجام فرایند پوست اندازی بطور صحیح میگردد.

شما پس از اتمام فرآیند طبیعی پوست اندازی ، میتوانید رژیم غذایی آن ها را بر روی تولید تخم مناسب متمرکز کنید.

تامین میزان کافی پروتئین
تامین میزان کافی پروتئین

نحوه تغذیه طیور

دقت کنید ، در صورت تغییر رژیم غذایی مرغ ها بایستی بطور تدریجی این تغییر را ایجاد کنید. چون ایجاد تغییر ناگهانی و غیرمترقبه سبب بروز اختلالات گوارشی و افزایش شدت دشواری پوست اندازی در مرغ ها میشود.

علاوه بر آن ، دسترسی مداوم مرغ به آب قابل شرب فاقد آلودگی یکی دیگر از نکات تغذیه ای دوران پوست اندازی است.

تاثیر استرس در پوست اندازی

بروز استرس در این فرآیند طبیعی مرغ ها میتواند سبب پوست اندازی بیشتر یا کمتر گردد.

در دوران پوست اندازی ، وجود بستر مناسب به علاوه برخورد و رفتار مطلوب با مرغها از اهمیت بسزایی برخوردار است. چون در این دوران پوست آن ها حساس میشود و وجود بستر نامناسب ، بروز رفتار نامطلوب به علاوه شرایط استرس زا منجر به اثرگذاری منفی بر پوست اندازی آن ها میشود.

تامین نیازهای آن ها یکی دیگر از راهکارهای کاهش سطح استرس است. دسترسی مداوم آن ها به مواد غذایی به علاوه آب شرب فاقد آلودگی و تهویه مناسب محل زندگی آن ها همگی جزو تمامی راهکارهای موثر در پوست اندازی طیور میباشد.

دوران پوست اندازی بایستی همچون دوران استراحت برای آن ها تلقی شود. مراقبت و نگهداری از مرغها در این دوره بایستی به بهترین شکل صورت گیرد.

تاثیر استرس در پوست اندازی
تاثیر استرس در پوست اندازی