دسته بندی نشده

کپور معمولی

کپور معمولی

کپور معمولی نوعی دیگر ازماهیان پرورشی گرمابی است. این ماهی به لحاظ تغذیه ای همه چیز خوار و به طور کلی کفزی خوار می باشد.

تغذیه ماهی کپور

ماهی کپور در اولین سال پرورش (بهار و تابستان) از پلانکتونهای جانوری تغذیه می کند. ولی به تدریج به تغذیه جانوران کفزی می پردازد.

این ماهی معمولا برای تامین مواد غذایی خود از لارو حشرات، نرم تنان کفزی تغذیه میکند. و در اواخردومین سال پرورش در فصل (پاییز) مقداری غذای گیاهی نیز مصرف میکند.

این ماهی از غذای دستی مانند سبوسها، غلات و کنجاله ها نیز به آسانی استقبال میکند. این امر باعث شده تا این ماهی کپور معروف به ماهی اهلی شده شود.

کپور معمولی
کپور معمولی

شرایط زیست محیطی وتخم ریزی کپور معمولی

همانطور که میدانیم درجه آب در زندگی ماهی اثر مهمی دارد. کپور معمولی جزو ان دسته از ماهیانی است که در آبهای شیرین و نسبتا گرم زندگی می کند.

ماهی کپور معمولی در مناطق معتدله در دو سالگی به بلوغ جنسی می رسد. و در شرایط مناسب تغذیه ای در این سن به وزن ۱ الی ۵/۱ کیلو گرم می رسد .

استعداد هماوری نسبی (تعدادتخم به ازاء هر کیلو گرم وزن ماهی ماده) ۱۰۰۰۰۰ الی ۲۰۰۰۰۰ عدد است. و هر کیلو گرم تخم این ماهی به ۷۰۰۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰۰۰ عدد بالغ می گردد.

مراحل پرورش ماهی کپور

امروزه پرورش ماهی به روش های مختلفی انجام میگیرد. ولی ساده ترین روش آنها در مورد ماهیان کپور انجام میگیرد طی چهار مرحله است:

۱)مرحله تولید تخم و تخم گیری

۲)مرحله تولید لارو و بچه ماهیان نورس

۳)مرحله تولید بچه ماهیان انگشت قد

۴)مرحله پرورش ماهیان بازاری(پروار بندی)

زمان تخم ریزی کپور معمولی در فصل بهار و اوایل تابستان است.

تخم ریزی به صورت دسته جمعی و در سنین و اندازه های مختلف صورت می گیرد . محل تخم ریزی طبیعی این ماهیان در زمین های تازه به زیر آب رفته و پوشیده از بسترهای گیاهی است .

سطح تخم ها چسبنده ، و ثابت در مناطق تخم ریزی قرار می گیرند . مدت خارج شدن لارو از تخمها ۴-۳ روز به طول می انجامد. در دمای ۲۲-۱۸ درجه سانتی گراد اندازه لاروها در بدو شروع تغذیه ۷-۶ میلی متر است .

ماهی کپور معمولی بدلیل رشد سریع ، امکان تکثیر مصنوعی و تغذیه و نگهداری بصورت متراکم. و مقاومت بالا در مقابل عوامل فیزیکی و شیمیائی آب از جمله مهمترین ماهیان پرورشی جهان است.

در سال ۱۹۹۰ میلادی از کل تولید ماهیان پرورشی جهان که بالغ بر۰۰۰/۳۳۸/۸ تن بوده. ماهی کپور معمولی ۷۲۶/۱۱۲/۱ تن را به خود اختصاص داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *