ماهی

ماهی سنگسر

ماهی سنگسر

ماهی سنگسر یکی از انواع ماهیان خوراکی موجود در جنوب میباشد. در این مطلب به بررسی زیستگاه ماهی ، خصوصیات شیوه های پاک کردن و…میپردازیم.

معرفی ماهی سنگسر

ماهی سنگسر ، نوعی ماهی که جزو گروه سنگسر ماهیان است.که مردم محلی استان هرمزگان به آن (کورکور) میگویند و طعم و مزه آن را بسیار خوشمزه و خاص می دانند.

محل زندگی:

ماهی سنگسر : در خلیجهای فارس ، عدن و دریاهای عمان ، هند ، عرب ، اطلس ، زرد ، اندونزی ، آرام و سواحل استرالیا زندگی میکند.

این ماهی در ناحیه و مناطق سنگی و مرجان دار و مصبها= (فرورفتگی ساحل که آب شور و آب شیرین را به هم ربط میدهد.) در آبهای کم عمق تا زیر ۷۵ متر میتواند زندگی کند.

نحوه صید ماهی:

صید سنگسر با استفاده از روشهای ترال کف ، رشته قلاب گوشگیر و گرگور صورت میگیرد.

تغذیه ماهی

تغذیه سنگسر از سخت پوستانی مثل خرچنگ ، میگو کرم های پُرتار و ماهی ها میباشد.

خصوصیات ماهی سنگسر

▪سر ماهی: محدب شکل و سفت

▪دوکی شکل

▪ کشیده (تقریبا)

▪دارای فلس درشت

▪گوشت سفید و نرم

▪حاوی تیغ کم

▪طیف رنگی : شکم و پهلو: (نقره ای) بدن سنگسر جوان: (سفید) بدن سنگسر بالغ: (خاکستری)

وزن : سنگسر کوچک:(۳۰۰_۲۵۰ گرم) سنگسر متوسط:(۵۵۰_۵۰۰ گرم) سنگسر بزرگ:(از۹۰۰ گرم بیشتر)

خصوصیات ماهی سنگسر
خصوصیات ماهی سنگسر

ارزش غذایی سنگسر

ماهی سنگسر حاوی اندازه بسیاری از ویتامین های پتاسیم سدیم و B میباشد. به همین دلیل موجب تقویت وظایف مغز و سیستم عصبی بدن میشود.

همچنین دارای ویتامین A میباشد. که در تقویت کیفیت پوست و مو بینایی تاثیر بسزایی دارد.

یکی دیگر از خواص این ماهی پروتئین موجود در این ماهی است که سریعا جذب دستگاه گوارش میشود.

علاوه بر این موارد مقداری از اسید های چرب امگا ۳ در سنگسر وجود دارد. که موجب تنظیم و مهار سوخت و ساز های بدن میشود.

در این ماهی چون مخلوطی از مواد مغذی مقوی وجود دارد. به عنوان یک ماده غذایی کامل و مقوی شناخته میشود.

*مصرف سنگسر به بیماران قلبی ، کودکان ، زنان باردار و افراد مسن توصیه میشود.

روش های مختلف پاک کردن + میزان ضایعات ماهی سنگسر

شما میتوانید ماهی سنگسر را به شیوه های گوناگونی پاک کنید. میزان ضایعات ماهی به نوع و سایز و همچنین شیوه پاک کردن آن بستگی دارد.

در ادامه به بررسی شیوه های مختلف پاک کردن و مقدار ضایعات آنها میپردازیم:

پاک کردن سنگسر به شیوه شکم پر

در این روش باید چاکی را زیر شکم ماهی ایجاد کنید ، و داخل شکم و آبشش ماهی را خالی کنید. سپس پولک ماهی را بزنید اما نباید سر و دم آن را جدا کنید.

میزان ضایعات:

ماهی را اگر بصورت شکم پر پاک کنید: میزان ضایعات ماهی به ۲۵۰_۲۰۰ گرم میرسد.

فیله کردن

در این روش ابتدا باید ماهی را پاک کنید و سپس سر و دم آن را جدا کنید. بعد باید ماهی را هم راستا با مهره هایش برش دهید و همه تیغ های آن را جدا کنید.

میزان ضایعات:

اگر قصد پاک کردن ماهی بصورت فیله شده دارید یعنی همه تیغ و فلس های ماهی را جدا کنید. میزان ضایعات ماهی به (۴۵۰_۴۰۰ گرم) میرسد.

قطعه قطعه کردن سنگسر

در اولین مرحله این روش باید ماهی را پاک کنید. دومین مرحله باید سر و دم ماهی را جدا کنید. در سومین مرحله هم آن را به قطعه و تکه های هم اندازه برش دهید و ببرید.

میزان ضایعات:

اگر ماهی را بصورت قطعه قطعه شده پاک کنید میزان ضایعات آن ۳۰۰_۲۵۰ میشود.

بهترین روش پخت سنگسر ماهی

یکی از عالی ترین شیوه های طبخ این ماهی بصورت قلیه ماهی میباشد. چون گوشت این ماهی نرم است برای قلیه ماهی بسیار عالی و مناسب میباشد.